Pagina's

woensdag 22 maart 2017

Happy Birthday

Hallo Allemaal,

Mariken welkom op mijn blog, gezellig dat je mij bent gaan volgen!

Afgelopen weekend heb ik heerlijk zitten knutselen, zowel met papier als met haakgaren. Ik ben naast mijn tweede kussenhoes voor in de bank een heel leuk babyshower cadeautje aan het haken voor een vriendinnetje! Ook het maken van verjaardagskaartjes is een prioriteit, omdat deze voorraad behoorlijk aan het slinken is en ik er binnenkort weer een aantal nodig heb.

Voor deze kaart heb ik nogmaals gebruik gemaakt van de sketch van The Crafters Cafe. Als basis heb ik gebruik gemaakt van oranje. Dit is een kleur die ik niet vaak/nauwelijks gebruik, maar ik vind deze kleur gecombineerd met roze erg mooi uitkomen op de kaart. Door deze kleurencombinatie vind ik het een mooi voorjaars-/ verjaardagskaartje geworden, het konijntje staat heerlijk bij haar nieuwe boompje met een mooie roos. Verder heb ik de sketch helemaal gevolgd en evenals mijn vorige kaart gebruik gemaakt van een doily, bloemen, takjes, lint en pareltjes. Ik heb geen geen afdrukje gebruikt op de doily maar een schattige afbeelding van het Bunny Loves knipvel van Marianne Design. Ook deze kaart heeft een verjaardag als bestemming dus vandaar de tekst Happy Birthday erop.

  
Gebruikte materialen:
- Mallen:CR1360 (cirkel), CR1201 (doily), Duo Dies no. 23 + Set of 3 no. 23 (bloemen, crealies), SD008 (takje)
- Knipvel: VK9551 (Bunny Loves)
- Stempel: Happy Birthday (merkloos)
- Papier: oranje, roze-tinten en wit
- Design papier:PK9132 (La Provence), Craft Sensations Happy Watercolour
- Overige: PL4512 (gele eneamel dots), gele en roze pareltjes, roze lint.

Ik ben benieuwd wat jullie van dit kaartje en de kleurencombinatie vinden. De reacties lees ik graag en met veel plezier.
Nu even enkele items strijken en dan zijn de huishoudelijke klusjes weer up-to-date.
Vanmiddag trek ik mij nog even terug in mijn hobbykamer.

Fijne dag, geniet van het zonnetje al is het nog best frisjes.

Liefs Kim

zondag 19 maart 2017

Bunny with Cake

Hallo Allemaal,

Dit weekend ben ik vrij van werk! Zo goed als niets gepland en vriendlief had een vrijgezellenfeest, dus had ik al een plannetje gemaakt om mij heerlijk terug te trekken op mijn hobbykamer. Ik had al een leuke sketch gevonden afgelopen week waar ik mee aan de slag wilde gaan.
Ik ben de dag gister rustig gestart en heb ik een heerlijke cake gebakken! oohh dan ruikt je huis zo lekker..hmmm en hij smaakt ook erg lekker (inmiddels een plakje op, oke 2 plakjes).
Verder ben ik bij mijn ouders en zus gaan eten, heb daarna daar nog even thee gedronken en zitten haken (kussenhoes) en ging optijd huis en slapen! Helaas zag ik voor het slapengaan een hele grote zwarte spin in de woonkamer... Hij kroop gewoon langs m'n voeten terwijl ik in de bank zat, en ik ben als de dood voor spinnen!!! ieeejjkkk!!!

De kaart die ik aan jullie laat zien is, heb ik gistermiddag gemaakt, vandaag het afdrukje ingekleurd en is een toepasselijk kaartje bij de bakkunsten van gisterochtend, hihi.

De kleurencombinatie van de kaart zijn ontstaan door het designpapier. Ik had laatst het watercolour blokje gekocht en die is zo mooi en daar koos ik de blauw/paars variant van als basis van de kaart.
Deze heb ik uiteindelijk gemat op een lila linnenkaart en een witte onderlaag.
Verder heb ik de sketch van "The Crafters Cafe" uitgewerkt en lopende Bingo (blauw, lint/kant, bloemen) van Anmacreatief toegepast. In het midden van de sketch wordt een cirkel gebruikt, hiervoor heb ik de doily gestanst en daarop een cirkel met het afdrukje van een konijntje met een stuk cake! Het afdrukje heb ik ingekleurd met mijn Faber Castel potloden. Om de kaart helemaal af te maken heb ik onder de doily een lintje toegevoegd met links ervan een mooie strik. Verder heb ik mooie bloemen en takjes gestanst en een plaats gegeven op de kaart. Tot slot nog enkele strass steentjes op de kaart en twee enamel dots als hart van de bloemen.
Het is een verjaardagskaartje geworden dus de tekst: "een gezellig verjaardag" mocht niet ontbreken en stempelde ik onder in de linkerhoek.

Deze kaart doet mee aan de volgende challenges: 
The Crafters Cafe - Sketch / Challenge 169

Gebruikte materialen:
- Mallen:CR1360 (cirkel), CR1251 (doily), Duo Dies no. 23 + Set of 3 no. 23 (bloemen, crealies), SD008 (takje)
- Stempel: CL294 (Wild Rose Studio - Bunny with Cake), KJ1705 (een gezellige verjaardag) 
- Papier: lila, blauw en wit
- Design papier: PK9135 (Fleurique), Craft Sensations Happy Watercolour
- Overig: PL4513 (enamel dots), lila en blauwe strasssteentjes, lichtblauw lint en Summer Sky memento inkt

Vriendlief is inmiddels weer thuis en ik heb vandaag nog een kaartje gemaakt met dezelfde sketch als vandaag. Vanavond lekker saampjes op de bank. Morgen nog een dagje vrij dus nog even aan de knutsel en in de avond mijn nieuwe kastje voor op de hobbykamer in elkaar zetten!!!

Fijne avond.

Liefs Kim

maandag 13 maart 2017

Pasen

Hallo Allemaal,

Wat een lekker weertje hebben we gehad afgelopen weekend. Super! We hadden zaterdagavond buurtfeest met een bbq! en hebben dus buiten gegeten en daarna heerlijk in een tent met goede heaters vertoefd! Gister lekker bij vrienden in de tuin in het zonnetje gezeten..
Heerlijk z'n voorjaarsgevoel.

Vandaag geen verjaardagskaartje, al zullen deze weer snel volgen, maar een gezellig kaartje voor Pasen. Ik heb nooit eerder een kaartje voor pasen gemaakt. Als ik aan Pasen denk, dan denk ik aan geel, groen en pastel. Dus heb ik uiteraard deze kleuren gebruikt voor mijn paaskaart. Zoals ik jullie eerder vertelde heb ik tijdens de shopdag met mijn moeder en zus in Eindhoven enkele paashobby spulletjes gekocht. Dit had ik nog niet in mijn assortiment.. hihi! en deze spulletjes heb ik dan ook gebruikt op mijn Paaskaartje.
De kaart is aan de hand van de sketch van Cheerful Sketches gemaakt, alleen heb ik deze in spiegelbeeld uitgewerkt. Bij het maken van deze kaart wilde ik graag een decoupage bunnyplaatje combineren met de bunny stempels.
De basis wordt gevormd door geel linnenkarton, waarop ik een wit en een laagje design papier heb gemat. Om de twee stroken op de kaart te vormen heb ik gebruik gemaakt van mooi kant en heb deze op de juiste plaats geplakt. Verder stanste ik de doily en een cirkel waarop ik het afdrukje plaatste van de Bunny met de bloem, ik stempelde nog een losse Bunny knipte deze uit en kleuren beide in met mijn Spectrum Noir Markers.
Het decoupage plaatje heb ik uitgezocht en op de juiste maat gesneden evenals het gele kader eromheen. Alle onderdelen kregen een plaatsje volgens de sketch. Verder gaf ik het tweede konijntje een plaats in de linkerhoek en maakte ik de kaart af met enkele gestempelde en uitgestanste paarseieren. Tot slot stempelde ik de tekst Pasen in het groen op de kaart en plakte ik drie groene pareltjes op de doily.

Deze kaart doet mee aan de volgende challenges:
- Knipvel: VK9555 (Easter Bunnies)
- Stempel: JK1705 (konijntjes, paaseieren, pasen etc.)
- Papier: geel, groen en wit  
- Design papier: PB7047 (Marianne Design - Eline peach en mint)
- Overig: groene, gele en lila inkt, groene parels, paars kant

Ik ben benieuwd naar wat jullie vinden van de kaart en de kleurencombinatie en wat jullie gebruiken qua kleur voor een paaskaartje!

Nu lekker op de bank met mijn haakwerkje en kopje thee.

Liefs Kim

donderdag 9 maart 2017

Gefeliciteerd!

Hallo Allemaal,

Vandaag laat ik jullie een verjaardagskaartje zien die ik gemaakt heb voor mijn tante. Zij is bijna jarig en mijn moeder vroeg aan mij of ik een kaartje voor haar wilde maken die zij dan kon versturen.
Dit kaartje is een totaal een andere stijl dan mijn andere kaartjes, maar wel een geslaagde kaart. En ik ga er denk ik ook nog een andere kleurvariant op maken.
Wat vinden jullie van deze kaart?


De kaart is kleiner dan mijn andere vierkanten kaarten, namelijk 10,5 bij 10,5cm in roze linnenkarton. Zoals jullie gewend zijn van mij is er een laagje wit en design papier op de basiskaart gemat.
Daarna sneed ik een roze en witte strook van 10,5 bij 3cm. Op de roze strook stempelde ik de tekst Gefeliciteerd en knipte met een figuurschaar aan de boven en onderkant een stukje af en plakte deze met 3D tape op de witte strook. De totale strook kreeg bovenaan de kaart een plaatsje.
Verder stanste/ponste ik bloemetjes en takjes en gaf deze onder de tekst een plaats op de kaart.
De kaart werkte ik verder af met enkele groene plakparels.

Gebruikte materialen:
- Mallen: COL1323 (bloemen)

- Stempel: CS0960 (gefeliciteerd)
- Papier: roze, wit en groen  
- Design papier: PB7050 (Marianne Design - Eline's babies- pink)
- Overig: 2 takponsjes, 2 bloemenponsjes en groene parels

Vandaag een dagje vrij en had ik bedacht om even lopend naar het dorp te gaan om enkele boodschapjes te doen, maar helaas het regent. Nu dan maar even met een kopje thee en m'n haakwerkje op de bank. Ben bezig met een pittig, maar uitdagend beestje!! Wordt vervolgd... hihi
Vanmiddag ga ik even lekker aan de freubel op m'n hobbykamertje. Heb afgelopen weekend met mam en m'n zus geshopt in Eindhoven en kocht toen de nieuwe paasei mal en paasstempel van Marianne Design. En mijn zus heeft mij verwend met een achtergrond stempel voor de lieftallige eendjes.
Vanavond is de loopavond van mij en m'n zus, hopelijk is het dan wel droog en kunnen we een eind wandelen en bijkletsen!!

Fijne dag.

Liefs Kim

maandag 6 maart 2017

Willie de Walvis

Hallo Allemaal,

Na een aantal kaartjes geplaatst te hebben is het dan nu eindelijk tijd voor mijn pronkstuk liggende in de bank, genaamd "Willie de Walvis".
Deze walvis heeft mij heel wat dag- en avonduurtjes bezig gehouden. Willie is zeker 60 cm breed en 30cm hoog, omdat ik hem gehaakt heb met Claire 2.0 garen. Dit is een dikker garen soort en haakt super fijn. Dus mocht je het nog nooit gedaan hebben, probeer het eens uit!!! Het is ideaal en hiermee creëer je prachtige "grotere" knuffels.


Kijkt hij niet super schattig over het randje van de bank! Hij wenst jullie net als ik een fijne dag.

Liefs Kim

zondag 5 maart 2017

Hiep, Hiep, Hoera!

Hallo Allemaal,

Welkom op mijn blog Karla!

Voor vandaag staat er weer een felicitatie kaartje op de planning, maar deze keer zonder digi of beestjes stans. Maar met een 3D plaatje, waarmee mijn hobby "kaartjes maken" mee begon. Dit kaartje heb ik gemaakt voor mijn vroegere buurvrouw. Het kaartje heb ik tussen de bedrijven door even snel gemaakt. Ik had een beetje tijdgebrek, maar omdat zij ook een creatief persoon is, vond ik dat ik haar een eigen gemaakt kaart moest sturen. Ik heb een voorjaarsvleugje aan de kaart gegeven.
Legergroen vormt de basis van de kaart, waarop ik wit, okergeel en designpapier heb gemat.
Vervolgens heb ik in het midden een legergroen en designpapier strook geplakt, om het drukke bloemetjes patroon toch iets te onderbreken. Ik stanste een gele en witte cirkel die het centrale punt op mijn kaart creëert en waarop het 3D plaatje is geplakt. Daarna stanste ik 3 bloemen, bestaande uit verschillende laagjes en papiertje, en ponste in 3 legergroene vlindertjes.
De bloemen en vlinders kregen een plaatje op de kaart en plakte ik enkele paarse pareltjes in de hoeken. De felicitatie tekst mocht natuurlijk niet ontbreken en hiermee wordt op een speelse wijze de bovenkant van de kaart mee versiert (Hiep, Hiep, Hoera).
Door het maken van dit kaartje heb ik nog meer zin gekregen in de lente. Hopelijk wordt het buiten ook snel voorjaar, want van die harde wind en regen heb ik ook wel genoeg! Jullie????

Gebruikte materialen:
- Mallen: CR1360 (cirkel), CLSET26 (bloemen), LR0271 (swirl)

- Stempel: PL1524 (hiep, hiep, hoera)
- Knipvel: CD10444 (love bunny, Yvonne Creations) 
- Papier: legergroen, okergeel, wit, paars  
- Design papier: PK9132 (La Provence) 
- Overige: legergroen en paarse parels, vlinderpons (Floral punch)

Fijne dag.

Liefs Kim